Herrar 7 E - 2015 
maj 8, 2015, 20:00
FC Tolkarna
1 - 2
FC Samp
Stadshagens IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Det finns krigarmatcher. Och så finns det krigarmatcher.
Ett spelmässigt överlägset FC Samp lyckades till slut vända och vinna borta mot FC Tolkarna.

”Jag har aldrig sett ett gäng med så taggade spelare någonsin – det finns ingen chans att vi inte vinner den här matchen”, sa David Fjäll inför matchen.

16 hungriga vargar sammanstrålade på Stadshagen under coach Morgårdens ledning och till ljudet av otaliga supportrar som hade klätt sig i rött, vitt och svart. Det kändes som ingenting kunde gå fel för FC Sampierdarenese den här fredagskvällen.

På andra sidan planen ställde FC Tolkarna, med noll poäng de inledande tre omgångarna, upp. Ett lag som FC Samp har haft svårt med historiskt – och historien skulle minst sagt upprepa sig.

Men sett till första kvarten var det en spelmässig överlägsenhet som snarare gav injektioner om att FC Samp skulle springa hem tre poäng tämligen enkelt. Man gjorde också ett regelrätt mål som dömdes bort. Jonas Widengren slog en kanonboll längs vänsterkanten, Pinthorp tofflade in den i straffområdet till en framstörtande ångmaskin vid namn Herman Hansson. Ett klockrent avslut från nära håll gick över målvakten, via ribban och in i mål. Domaren, däremot, tyckte inte bollen var över mållinjen och vinkade helt obegripligt bort Hanssons första mål i FC Samp.

I stället var det FC Tolkarna som överraskande och från ingenstans tog ledningen en bit in i den första halvleken efter en långboll som förvaltats. Kalldusch för FC Samp, och maken till oförtjänt.

Upp på hästen igen, och fortsätta tugga på. Men den första halvleken blev svår för gästande Samp efter underläget. Strandberg sköt, debutanten Sakarias Grillhammar likaså, men bollen ville inte in.

Ett bra snack i omklädningsrummet senare gick FC Samp ut inför andra med en sak i sikte: vinna. Det spelade ingen roll hur, så länge det blev tre poäng.

Men det var enklare sagt än gjort. Det byttes positioner, ändrades spelsystem – Samp hade fortsatt problem att få till det sista tredjedelen. I mitten av den andra halvleken fanns det säkert de i motståndarlaget som trodde FC Samp hade spelat ut alla sina kort. Då klev han fram, Johan Kindmark. En helt genialisk skarv på Jonas Dinnesens inläggsskott och kvitteringen var ett faktum.

Efter 1-1-målet var det som att en tung spärr släppte. FC Samp ångade på för ett segermål, och den som ångade på mest var Herman Hansson. Dinnesen slog återigen en lysande boll, den här gången i djupled till en galopperande Hansson som med hästakliv tog sig förbi sina motståndare tillika målvakten. Från snäv gjorde han inte något misstag och vändningen var fullbordad.

I slutet var matchen satt nerverna utanpå och FC Samp visste förstås att seger skulle innebära serieledning. Andreas Felicetti klev in för att döda tid i slutet av matchen – och svarade med att bjuda på två helt briljanta klacksparkar på egen planhalva i 89:e minuten. Hjälte.

Nästintill det sista som hände i matchen var att Matte Büman tog ett taktiskt andra gula. En långsam promenad ut till sidlinjen och en bortslagen boll från FC Tolkarna senare kunde Samp fira tre nya poäng.

David Fjäll hade rätt. Det fanns ingen chans att vi inte skulle vinna den här matchen. En del snubblande för att nå slutmålet och en del krokiga vägval till trots lyckades FC Samp till slut samla kraft och vända tillställningen.

Nu firar vi minst en natt till i ensam serietopp. Och fler ska det bli.

FC Tolkarna – FC Sampierdarenese 1-2 (1-0)
1-0 Minut 20′
1-1 Johan Kindmark 70′ (Dinnesen)
1-2 Herman Hansson 82′ (Dinnesen)

Ostskivor: Büman x2, Grillhammar, Strandberg, Bengtsson

Uppställning

Namn GLS AST Kort
40 (Ej aktiv) Jan Stensen
4 (Ej aktiv) Sakarias Grillhammar
Gult Kort
Rött Kort
19 (Ej aktiv) Anton Strandberg
Gult Kort
2
Gult Kort
36 (Ej aktiv) Jonas Widengren
1
55 (Ej aktiv) Johan Ernheim
66 (Ej aktiv) Johan Kindmark
1