FC Samp
Stadshagens IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter att domaren blåst av dagens match så var det ett grymt besviket Samp-gäng som insett att det det just blivit noll poäng mot Makkabi.
Det tog inte mer än 2 minuter innan Makkabi lyckades peta in ettan. Med oerhört mycket flyt så lyckades deras anfallare få en tå på ett inlägg och bollen seglade in bakom en chanslös Löfving.
Sen hinner det inte gå mer än 2-3 minuter innan en frustrerad Matte Büman, som idag spelade mittback, tar en löpning upp i banan för att vara med och avsluta ett anfall. Efter ett snyggt väggspel med Jensa så smeker han in bollen i borte hörnet, ca 5 meter utanför straffområdet. Ruggigt snyggt!
Efter denna välbehövliga kvittering så börjar vi tyvärr slarva igen. Jag har förmodligen aldrig sett Samp slå bort så många passar som vi gjorde i första halvlek. Pga detta så lyckades Makkabi kontra in 1-2 med ungefär 20 minuter kvar av första halvlek, vilket även blev halvtidsresultat.

I halvtid är vi helt eniga om att vi måste börja ta jobbet, ha mer precision i passarna och visa lite mer spelglädje ute på planen.
Och det var precis så vi sedan startade andra halvlek. Vi började nu hitta rätt i passningarna och vi började nu vinna närkamperna. Efter bara 5 minuter får vi en farlig frispark några meter utanför straffområdet. Våra spelskickliga rävar, Nicke Bergh och Jensa Gustafson, ställde upp vid bollen och insåg snabbt att målvakten hade lämnat en lucka vid första stolpen. Mycket behärskat och rutinerat så slog Jensa in kvitteringen intill stolproten. Underbart!
Resten av andra halvlek kommer bli ihågkommen som en halvlek där vi skapade mängder av chanser som tyvärr inte förvaltades med fler mål. Vi fullständigt ägde andra halvlek, Makkabi hade ingenting framtåt. Men det var liksom inte våran dag idag. Och det skulle bli ännu mer tydligt när vi med 5 minuter kvar lyckas slarva in en boll i baken. På en hörna så boxas bollen oturligt på en av våra killar, som blir som ett upplägg för Makkabi som dom enkelt kan raka in segermålet på. Totalt jävla oförtjänt och sjukt jävla surt!! Vi gör ett försök att få in en kvittering men vi kommer inte närmare än en utebliven straff.

Trots dagens debacle så kommer vi aldrig att ge upp drömmen om avancemang. Redan nästa vecka så kommer vi ta revansch då vi möter Oranje FK på Skarpnäcks IP. Söndag kl 18:00. Kom gärna och kolla!

1-1 Matte Büman (Jensa)
2-2 Jensa (direkt på frispark)

Ostskivor: Matte Büman