FC Sampierdarenese

Match referat

Segertåget fortsätter rulla!

I den 3:e omgången ställdes FC Sampierdarenese mot det dittills obesegrade SuS IF. Uppsnacket inför den tidiga seriefinalen hade börjat flera dagar innan matchstart, då SuS IF i sin egna podcast valt att kasta lite gliringar och varit lite allmänt hånfulla mot den nystartade föreningen FC Sampierdarenese. Ryktet om detta spreds sig snabbt kring spelarna i Samp och om inte uppladdningen redan var tillräcklig, så blev den enorm nu.

Trots att att Samp besitter en trupp på smått ofattbara 5 målvakter och 40 utespelare så hade man ändå svårt att få ihop en full 16-mannatrupp till lördagens match mot Sus IF. Det fanns förhoppningar om att den senaste supervärvningen, #73 Fred Persson, skulle kunna göra sin debutmatch mot Sus IF, men tyvärr blev det rött flagg från Fred denna gång.
Några som däremot hade flaggat grönt var debutanterna #5 Stefan ”Abris” Abrahamsson och #82 Christian ”Kicken” Jakobsson. Detta skulle visa sig vara välkomna tillskott.

Några timmar innan matchstart fick Samp tyvärr återbud från #90 Dennis Ivarsson, vilket reducerade truppen till ynka 12 spelare. Att dagens motståndare inlett med två segrar och 11-0 i målskillnad gjorde inte saken bättre.
Trots det tuffa utgångsläget så var det ett ruggigt taggat och optimistiskt gäng som hade samlats 75 minuter innan avspark på Stadshagens IP.

Om stämningen var god redan vid samlingen så blev den smått euforisk när matchtröjorna började delas ut. Äntligen skulle Samp få spela sin första match i det enormt snygga hemmastället, som under de senaste sex veckorna blivit uppsytt av Errea nere i Colorno, Italien.

Det märktes direkt att tröjorna skulle spela en stor roll. Redan på uppvärmningen kunde man se hur mycket lättare samtliga sprang.
De mest inbitna fansen som beskådade uppvärmningen kunde tex se hur #77 Kviborg trippade fram som en ballerina i sin nya matchtröja, och genast förstod man att Samp hade något stort på gång.

Efter den traditionsenliga lagbilden så var det så dags för avspark. Inte helt oväntat hade Samp planerat att ligga lågt i positionerna och inte springa för mycket i inledningen av matchen. Våra motståndare hade dock helt andra planer. Redan på avspark så slog man upp en krossboll på Samps högerflank och firma Büman/Sellis fick direkt bekänna färg.
SuS IF hade inte helt oväntat uppmärksammat att vi endast hade en kille på bänken, och detta försökte dom utnyttja till fullo. Matchens första 20 minuter spelades i ett furiöst tempo och Samp fick verkligen slita för att avvärja SuS’ anfallsförsök.
Trots ett bollinnehav på ca 35% så skapar ändå Samp dom klart vassaste chanserna. Innan domaren blåser för halvtidsvila kan de relativt många Samp-fansen notera två missade frilägen och två bollar i ribban.

I sedvanlig ordning tar Ringström tag i halvtidssnacket. Alla är rörande överens om att spela andra halvlek på samma sätt som i första. När domaren 10 minuter senare vill dra igång matchen igen så har det börjat blåsa rejält. Det som i förstahalvlek kändes som några lättare brisar byttes i andra halvlek ut mot kastvindar som stundtals påminde om stormen Gudrun.
Och som om det inte vore tillräckligt jobbigt att spela matchen med endast 1 avbytare så hade nu Samp full motvind resten av matchen.

Inte helt oväntat så blir SuS’s spelövertag alltmer påtagligt men tack vare ett vilt kämpandes Samp så skapas inga farligare målchanser. Och dom få målchanser som skapas plockar en felfri Almström hand om på ett majestätiskt vis.

Så i minut 75 så händer det helt plötsligt. En felfri Ringström bryter ett anfall för typ tionde gången, driver upp bollen några meter på vänsterkanten, och när han har ungefär 15 meter kvar till mittlinjen så ser han en framrusande Olle en bit in på motståndarnas planhalva. Olle gör en perfekt löpning och två sekunder senare sitter en krossboll på ca 50 meter framför fötterna på Samp’s anfalls-ess. Helt fri framför mål gör Samp’s målspruta ingen besviken. Ett stort jubel utbryter och en riktig energikick sprider sig hos samtliga.

I den avslutande kvarten så krigar Samp på ett föredömligt sätt. Det fantastiska mittbackslåset, Abris/Janne, går i bräschen med ett resolut försvarsspel, vilket snabbt smittar av sig på övriga lagkamrater.

Det farligaste SuS lyckas åstadkomma är en lurig frispark som sånär trillar in i kassen bakom Almström, men efter en monsterräddning på mållinjen så lyckas vi hålla undan och vinna matchen.

Samp inkasserar ytterligare 3 poäng och efter lika matcher så delar FC Sampierdarenese serieledning med maximala 9 poäng! Ruggigt starkt!

SuS IF – FC Sampierdarenese 0-1 (0-0)
73′ 0-1 Olle Eriksson (Johan Ringström)

Gula kort:
65′ Viktor Morgården
66′ Stefan Abrahamsson