Skarpnäcks SF
FC Sampierdarenese

Match referat

Det var ett förväntansfullt lag som tog sig till Fort Skarpnäck igår kväll. Solen hade värmt Stockholm under hela dagen men lagom till match förbyttes vårvärmen mot styvkuling och regn. Det diskuterades flitigt i omklädningsrummet huruvida man skulle klä sig med underställ eller ej när Özz plötsligt släpper bomben att hans kurdiska påbrå kräver att han spelar i en röd bävernylonjacka under sin matchtröja.

Påpälsade och redo för match tog Sellis tag i den gemensamma uppvärmningen där löpning, streching och lax varvades innan det var dags för match.

Domaren visslades till i lergöken och plötsligt var matchen igång. Det skulle visa sig ganska snabbt att våra motståndare för dagen skulle bjuda på betydligt mer ytor än förra helgens kombatanter FC Tolkarna.

Efter 20 minuter rann Olle igenom och skulle bara placera in bollen när han fick för sig att chippa bollen. Olle som ännu inte hunnit bli varm i kläderna missade men bet ihop och fortsatte terrorisera motståndarnas backlinje.

Strax därpå fick Viktor öppet mål efter ett mästerligt inlägg av Jensa men även han skulle missa. Skulle det bli en sån match?

Halvleken avslutades med att Jensa sköt ett stenhårt volleyskott strax utanför stolpen och vi gick till halvtidsvila med 0-0 trots bra spel och tre klara målchanser.

Ringström tog ton under pausvilan och vi beslutade oss för att fortsätta sätta bollar bakom backlinjen för att utnyttja Olles snabbhet men även försöka trilla lite mer boll på mitten.

Sagt och gjort gick 11 svarta halvitalienare ut på planen inför andra halvlek med knuten näve, fast beslutna att ta säsongens andra seger.

I den 55e miunuten blev Guy de Marothy fasthållen och sparkad på i straffområdet efter fint förarbete på vänsterkanten. När domaren sedmera blåste för Samps fördel blev det indirekt frispark istället för den straff vi borde haft. Jensa, Özz och Ringan pratade ihop sig hur frisparken skulle slås på bästa sätt men i sann div7-anda blev det pannkaka av allting och en ypperlig chans att sätta 1-0 rann ut i sanden.

Men revanschen skulle komma när Özz trollade på kanten och hittade in till en framrusande Viktor som satte dit huvudet och FC Samp hade gjort sitt första mål hemma på Fort Skarpnäck.

Bara minuter senare smekte Jensa iväg bollen mellan motståndarnas backlinje till Olle som den här gången var klinisk i sitt avslut och nu stämde allting för Samp. 2-0.

Spelövertaget fortsatte för Samp och det skulle inte dröja länge innan vi hade 3-0. Återigen var det Jensa som assisterade till en djupledslöpande Olle som den här gången rundade målvakten och rullade in bollen retfullt bakom målvakten.

Efter 3-0 kändes matchen avgjord trots att det återstod 25 minuter. Kanske slappnade vi av för mycket för plötsligt började Storkyrkopojkarna ta över matchen och skapade en handfull bra chanser innan 3-1 satt bakom en chanslös Almström i mål.

Turligt nog var Olle verkligen på hugget idag och satte 4-1 på en kontring assisterad av Özz. Proppen ur tänker ni? Storkyrkopojkarna ville annat och fortsatte anfalla. Stor eloge till grabbarna i gult och mycket rättvist fick de också till en reducering med 15 minuter kvar att spela på en väl slagen frispark.

De sista 15 minuterna blev dock bara en transportsträcka till FC Samps andra raka seger och serieledning i div7F. Från matchen tar vi tar med oss alla skapade målchanser och Olles hattrick, men också att vi inte får bli bekväma och slappna av när vi gör mål.

Nästa match spelas på Stadshagen mot det förväntade topplaget SUS lördagen den 4e maj, det kan bli något i hästväg.