Du visar för närvarande Inför lördagens klassikermöte mellan FC Samp och Azzurri

Inför lördagens klassikermöte mellan FC Samp och Azzurri

Inför lördagens klassikermöte mellan FC Samp och Azzurri har jag valt att intervjua min vän och kontorskollega i Olof Engh, tidigare uppskattad profil på klädmärket Grand Frank och numera nyligen lanserade Nakata.se som säljer kläder med profiltryck från klassiska gamla fotbollsprofiler. Olof är för det mesta en mycket stabil och duktig mittback i Azzurri.

Hur minns du de möten som varit mellan klubbarna Olof?
– Den enda matchen jag själv har spelat var den på Djursholm hösten 2018. Det var seriefinal och Samp vann rättvist till slut. Patrick Ekwall minns jag var lite kaxig på sin kant och hånade mig när jag halkade, haha. Men annars minns jag så klart Enricos sista mål i matchen och vad som blev en sur torsk för oss. Men jag har ju hört från lagkamraterna att de tidigare bataljerna lagen emellan har varit rätt hetsiga och mycket stolthet har stått på spel.
Hur ser du på årets Azzurri-trupp jämfört med de tidigare upplagorna?
– Vi är definitivt bättre än någonsin. Vi har fyllt på med fem, sex spelare som samtliga blivit startspelare direkt. Nyförvärven är också inne på det ”italienska” tänket som genomsyrar klubben.
Berätta lite om era tre inledande omgångar!
– Vi har börjat bra men förlorade första matchen mot Hephata efter att domaren avbrutit matchen i sista minuten på grund av skada. Därefter slog vi Konglig Samhällsbyggnadssektion FC (vad är det för jävla namn på en klubb, redaktionens anmärkning) med 6-0. Nu senast vann vi också, mot Plavi Team efter ett sent vinstmål. Sett till dessa tre matcher så har vi spelat rätt bra offensiv fotboll med mycket bollinnehav.
Det finns ju en skön historik klubbarna emellan där båda lagen vurmar för det italienska, handen på hjärtat nu Olof, vad tycker egentligen Azzurri-gänget (som faktisk är italienare på riktigt) om oss copycats i FC Samp?
– Tidigare var det nog mer känslor mot FC Samp men på senare tid har det avtagit lite. Men det är nog dags att återuppliva derby-känslan som ska finnas mellan dessa klubbar. Lite hets är aldrig fel!
Vilken eller vilka spelare fruktar ni mest i FC Samp?
– Personligen fruktar jag Patrick Ekwalls munläder och Enricos fotbollskvalitéer.
Till sist, vad kan vi förvänta oss för matchbild och hur slutar kalaset?
– Jag tror att båda lagen vill spela fotboll med högt tempo (för högt tempo säkert). Men jag tror Azzurri vinner till sist med 3-1 för att vi har spetskvalité och snabbhet i vårt lag.
Fakta om mötet FC Sampierdarenese-AC Azzurri
Första mötet: 2013-06-16 Azzurri – FC Samp 3-3
Totalt i seriespel: FC Samp 4 Oavgjort 2 Azzurri 0

/Coach Kviborg