FC Samp
Breviks IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter urladdningen förra helgen mot Atleterna var känslan att Lidingö skulle få smaka på samma medicin idag. Träningen i tisdags lovade gott och det var ett taggat Samp som anlände till Breviks IP. Bara seger räknades om vi skulle behålla hoppet om en andra plats i serien.

Gazoliners som alltid har fördelen att spela på naturgräs hemma kom även dom med en färsk seger i minnet. Vi förväntade oss en tuff match men känslan var ändå god trots att bollen inte studsade vår väg på gräset under uppvärmningen.

Matchen blåstes igång och vi la oss lågt för att undvika Gazoliners ständiga långbollar i djupet. Efter två år i samma serie vet vi hur de spelar, långa bollar bakom backlinjen och sen full fart framåt. Med en låg backlinje kunde vi undvika detta och Gaz hade svårt att hitta lägen.

Det hade inte Olle som drog tre gubbar i den 10e minuten och satte upp bollen i närmsta krysset. En repris av Zlatans mål mot Ungern i VM-kvalet för några år sedan. Och det skulle komma mer från Olle. 2-0 lät inte vänta på sig efter att skyttekungen blivit snyggt framspelad av Farre.

Gaz stack upp med ett par farliga inläggssituationer men höst-combackande Rosvall i målet höll tätt.

3-0 kom drygt 30 min in i matchen när Farre sparkats ner utanför straffområdet. Sacke stegade upp och knorrade fint in bollen otagbart bakom Gaz målvakt. En riktig delikatess av Sacke som var glödhet matchen igenom. Sällan har vi sett ett sånt fint anfallsspel som idag mellan Olle och Sacke. Magi!

Innan halvtidsvilan borde vi gjort 4-0 när Jonas snyggt sprang sig fri men tyvärr gick bollen precis utanför. Halvtidsvilan gick ut på att dricka vatten och prata ihop oss om att fortsätta ha koll på motståndarnas långbollar.

Tyvärr infann sig en liten bekväm känsla i spelarna när andra halvlek började. Vi följde inte matchplanen riktigt och Gaz kunde rättvist reducera efter 55 min. Gaz fick nu luft under vingarna och vi fick inte riktigt koll på spelet som vi ville.

Lyckligtvis lyckades vi strypa deras energi ganska snabbt och när Sacke kom in i matchen igen fick vi fast bollen på offensiv planhalva. I 70e minuten tar sig Farre in i offensivt straffområde och sparkas ner solklart bakifrån, domaren friar och dömer dessutom inspark på en efterföljande given hörna. I anfallet efter får Gaz straff efter en 50/50 duell där den osköna Schöön faller. Spelaren som alltid felsurrar med samtliga spelare lever sällan upp till sitt annars sköna namn.

Straffen går i stolpen och vi kan pusta ut. Några minuter senare fintar sig Olle igenom igen och rullar snyggt in 4-1. Ridå och några av de gnälligaste motståndare byter ut sig själva och svidar om kläder. Härlig känsla!

Det ska hinna bli 5-1 och visst är det Olle igen – som stänker in sitt fjärde mål i matchen snyggt assisterad av Ekwall.

En mycket fin insats av Samp på det svåra naturgräset och nu återstår det bara tre matcher av säsongen. Två av dom spelas mot IFK Lidingö och Tudor Arms som tampas sida vid sida med oss i toppen. Vilka härliga fajter det blir kommande helger.

Men nu väntar Florens och match mot ett lokalt gäng på fredag. För att sedan besök vingårdar och kolla Serie A-fotboll. Den här klubben är något extra, det är en sak som är säkert.