Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Bröllop, kräftskivor, födelsedagar, skador och sjukdomar.. Det var en sån där dag där vi inte kunde få ihop folk. Trots närmare 60 spelare i truppen och alltid bra uppslutning på träningarna så var det 13 tappra som tog sig ut till Djursholm igår. Då var Hunden inte tänkt att spela alls efter sin sjukdom, Dahlberg dök upp med 2,3 promillehalt i kroppen samt en årsdebuterande Fensby fanns med i laguppställningen. Frågetecknen var många och orosmolnen hopade sig över den så fina nylagda planen.

Som om det inte vore nog med problem anordnades Stockholm halvmarathon inne i centrala Stockholm samtidigt som Essingeleden stod still pga en olycka. Meddelande på meddelande ramlade in om att vi satt fast i köer och inte skulle hinna till matchstart. Skulle vi ens kunna spela matchen i utsatt tid?

En tveksam uppvärmning med några längder längs 7-mannaplanen och ett par höftböjare så var vi igång ändå. Sist in på planen var Hasse som kom när domaren visslade till för slantsingling. Skulle detta gå?

Samp som matchade ett offensivt lag gick på attack direkt. Ett anfall i 3e minuten längs högerkanten slutade med att Bengtsson får fram bollen till Tolga som drar sin gubbe och trycker in 1-0 vid närmsta stolpen. Drömstart!

Med vind i seglen fortsätter vi spela bra men Atleterna är inte ofarliga. En frispark strax utanför straffområdet ställer till det för Samp när solen stör Håkan i målet. 1-1 och blytungt med tanke på starten.

Kvitteringen ska inte sänka Samp. 10 minuter senare gör Nicke Bergh 2-1 via en försvarare assisterad av Olle. Den sistnämnda ska sedan innan paus stänka dit 3-1 på Olles egna vis. En kanon som fick nätmaskorna att sträcka ut rejält. Perfekt innan halvtid och nu kändes matchen klar även om det skulle spelas 45 min till. Atleterna var väldigt svaga framåt och saknade helt spets. Väldigt fysiska på mitten men sånt hjälper inte när Jonatan och Treffenberg spelar tillsammans.

Omgående i andra halvlek får Olle bollen igen efter ett fint anfall och pang. 4-1, assisterad av Nicke.

10 minuter senare skulle matchens kanon komma. En sträckt vrist från 35 meter borrade sig in i krysset av Pazza och vi hade 5-1 på resultattavlan. Samp spelade verkligen ut Atleterna nu som inte hade någonting att sätta emot.

Samp skulle hinna göra två mål till innan slutsignalen. Nicke fick sätta sitt andra assisterad av Bengtsson, och förra årets skyttekung Olle fullbordade sitt hattrick efter magnifik framspelning av Hasse till 7-2.

Nu laddar vi om med träning på tisdag och sedan match mot Gazoliners nästa helg.