Torstens Lärjungar BK
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Det nalkades seriefinal på Djursholms IP förra lördagen. Torstens lärjungar kom till avspark med idel segrar och ett lag med en medelålder på 25 år. Det såg alltså inte bra ut för ett ålderstiget Samp som haltat under säsongen när vi fortsatt på den inslagna vägen att låta alla 57 gubbar i truppen spela och aldrig toppa oavsett motstånd. Men vi var ändå segervissa när vi minuterna innan avspark samlades i ringen och lovade varandra att följa vår matchplan.

Som så många gånger denna säsong inledde vi de första 45 minuterna på rätt sida, ingen onödig press och briljant försvarsspel. När vi spelar så är det få lag som kommer igenom oss och skapar några lägen. Och precis så blev det, Torsten hade mycket boll och dikterade villkoren men de kom aldrig innanför straffområdet. Förutom den chans Torsten skapade i minut 25 när deras ungtupp #9 vann en tveksam nickduell som sedan resulterade i mål. En 50/50 för domaren som valde att fria tyvärr men cred till #9 som är alldeles för bra för denna division. Annars var det 45 min som vi hade full kontroll på och 0-0 hade varit fint att gå in i andra halvlek med.

I och med Torstens ledning var vi tvungna att flytta fram positionerna men det passar oss inte riktigt i sådana här matcher. Vi vill ligga på kontring och spela lågt, så är det bara när vi möter så här unga och duktiga lag. Våra pastabukar i takt med att vi inte blir yngre gör det jobbigt när lagen trummar på vilket Torsten gjorde. Med sina fyra fem riktigt snabba och unga pjäser där framme gjorde Torsten det jobbigt för oss, trots detta skapades det inga riktigt farliga lägen och 0-1 låg i luften. För i sanningens namn försvarade vi oss bra men vi skapade heller ingenting framåt.

Tolga fick sedan en gyllene chans att kvittera men en mittback i motståndarlaget gjorde förmodligen sin bästa tackling i karriären och domaren friade för straff helt korrekt.

I slutet gick Samp ned på 3-backslinje och började slå långt men vi fick inte till det alls. Torsten kontrade in 0-2 i slutet och det var så klart ridå. Cred till Torsten som är alldeles för bra i den här serien.

Nu tar vi Gärdet i sista omgången så går vi på sommarlov med en helt OK vår bakom oss iaf.