Barndiabetesfonden

Barndiabetesfonden är en stiftelse som stödjer forskning var syfte är att kunna förebygga, bota eller lindra typ 1 diabetes. 900 barn och ungdomar drabbas av sjukdomen varje år, och lika många vuxna. Sjukdomen är livshotande, obotlig och forskarna vet fortfarande inte varför man insjuknar.

FC Sampierdarenese kommer för fjärde året i rad att stötta Barndiabetesfonden på och vid sidan av planen. För varje mål och hållen nolla skänker vi 100 kr oavkortat till stiftelsen. Vi kommer även arrangera en rad externa events till förmån för forskningen.

För oss är det självklart att hjälpa till. Nu kan du också bidra till kampen mot typ 1 diabetes genom att bli medlem, skänka en gåva eller bli månadsgivare.

”Vi är så tacksamma för FC Samps engagemang och stöd till Barndiabetesfonden. Ni har verkligen lyckats skapa stor uppmärksamhet för typ 1 diabetes genom era sociala kanaler. Det har varit en målglädje som inspirerat långt utanför fotbollsplanen. 

Vi vill också tacka alla era spelare och kända profiler som medverkat, och stöttat kampen som våra barn utkämpar varje dag i det tysta. Samarbetet har skapat hopp för många! Stort tack för året som gått, och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete.”

– Åsa Laulajainen, Projektledare Marknad, Barndiabetesfonden

#blåknuten