Om klubben

FC Sampierdarenese Stoccolma grundades i Vasastan/Stockholm den 30 oktober 2012 med syfte att fånga upp spelare och vänner med hög ambitionsnivå på den sociala biten. Den sportsliga biten är sekundär men med det sagt inte oviktig.

Samp’ har en uttalad filosofi att spela rolig och underhållande fotboll. Att hellre slå en tunnel än rensa i ett trångt läge har sedan starten varit ett givet inslag i klubben.

Klubben försöker hela tiden vara aktiva på att arrangera sociala arrangemang för spelare och stödmedlemmar. Det kan vara allt från att ta ett glas vin tillsammans till den årliga fotbollsresan ner till Italien. Vi tror att gemenskap och glädje är nyckeln till framgång på och utanför planen. Grädden på moset är den omtalade årsfesten som äger rum efter varje avslutad säsong. 2016 slog vi deltagarrekord med 142 gäster.

Samp’ har en stor kärlek till Stockholm men väldigt mycket känslor i det italienska och staden Genova. Där återfinns vår systerklubb USD Sampierdarenese 1946 som huserar i de högre divisionerna i regionen Ligurien.

USD Samp’ är en klubb från området Sampierdarena och är en förgrening av det Sampierdarenese som slog sig samman med Andrea Doria 1944 till vad som idag är UC Sampdoria.

Vi har besökt området Sampierdarena och klubben två gånger de senaste åren. 2015 spelade vi för första gången match mot varandra där USD Samp’ drog det längsta strået och vann med 4-0.

Samarbetet är bara i startgroparna mellan klubbarna och vi har idag en löpande dialog med Genova. Vi vill i den här texten tacka de ledande personerna i USD Samp’ Roberto Pittaluga och Massimiliano Poggiolo för deras gästfrihet och engagemang.

För utmärkelser, spelarstatistik och gamla tabeller besök vår statistikavdelning här på sidan.

Fakta
Namn: FC Sampierdarenese Stoccolma
Grundad: 2012-10-30
Antal medlemmar:
Antal aktiva: 60 st
Verksamhetsområden: Fotboll

Telefonnummer:
E-post: fcsampierdarenese@live.se

Fotboll
Fullständigt namn: FC Sampierdarenese Stoccolma
Grundad: 2012-10-30
Klubbfärger: Vit, röd och svart
Antal lag: 1
Antal aktiva: 60 st

Hemmaplan: Djursholms IP
Träningsplan: Djursholms IP
Meriter:
Matchdräkt: Vit/svart/vit
Reservdräkt: Svart/vit/svart

Supportergrupp:

Organisation

Ordförande: Mattias Büman
Vice ordförande: Krister Lundström
Generalsekreterare: Viktor Morgården
Kassör: Johan Ernheim
Kontaktman: Viktor Morgården
Press: Martin Nersing
Media ansvarig: Keven Bader

Ledamot: David Fjäll
Ledamot: Herman Hansson
Ledamot: Simon Eriksson
Ledamot: Mattias Sellfors
Ledamot: Keven Bader

Sportsligt ansvarig: Viktor Morgården
Huvudtränare: Christopher Kviborg
Assisterande: Viktor Morgården
Assisterande: Mattias Büman

Arrangemang: Mattias Büman