Gärdets FF
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter debaclet på Lidingö var det ett ruskigt revanschsuget FC Sampierdarenese som under lördagskvällen tog sig an Gärdet. På tal om revansch; vårens möte vann Gärdet varav laddningen inför matchen var lite extra stark.

Viktor Morgården hade enligt egen utsago lockat med sig ”tre olika typer av släkt” till matchen. Just det tricket verkade fungera bra då ”Moris” var en av lagets klart bästa spelare.

”Tjuren från Östermalm”, Tolga Duran satte 1-0 redan efter en kvart och när den ständigt löpande Micke Bengtsson mycket snyggt gjorde 2-0 kändes matchen avgjort. FC Samp skulle sätta totalt tre mål på bara sex minuter eftersom både 3-0 och 4-0 föll snabbt inpå.

Fasta situationer var ett bra vapen i denna match och på hörna kunde Markus Johannesson via en ”halv-bissa” sätta 3-0. Oerhört elegant från Johannesson som ledde ett i övrigt prickfritt försvar denna kväll på Djursholms IP.

Kanonen från Kalmar, Andreas Treffenberg, krutade i den 36:e minuten in 4-0 från lång distans. Andra halvleken blev också bra spelmässigt sett från Samps del och Morgården fick kröna en perfekt kväll med matchens sista mål, 5-0 till FC Sampierdarenese.

Nästintill omöjligt att bara plocka fram en FC Samp-spelare efter denna match. Faktum är att FC Samp som lag mycket möjligt här gjorde sin bästa match i klubbens femåriga historia sett till över 90 minuter. Gärdet, som är ett bra lag, hade inte ett enda skott på mål!

FC Sampierdarenese – Gärdets FF 5-0