Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Derby d’skaldjursplatå

Med en fin insats i bagaget föregående helg som renderade i en seger mot Kungsholms FK så var det minst sagt ett FC Samp med stor optimism som åkte ut till Djursholm för att möta IFK Lidingös unga lag i vad som har kommit att kallas i folkmun för derby d’skaldjursplatå.

Truppen till matchen mot Lidingö, som gissningsvis hade en medelålder som var 15 år högre än Lidingös, blev dessvärre något decimerad timmarna före match då ett par tunga namn fick kasta in handduken till en annars fortsatt stark trupp. Coach Morgården som ligger i hårdträning inför att i september äntligen åter få kasta av sig skjortan i Genua, efter strikta förhållningsregler på hemmaplan, fick exempelvis kasta in handduken efter ett klassiskt hårt disco-pass på gymmet. Stor eloge till Hasse Ebenman som efter att sprungit Tough viking under dagen anmälde sitt intresse för att delta. Hatten av!

Första halvlek var till stora delar en jämn historia spelmässigt. Tyvärr avspeglades inte Samps stundtals fina fotboll i målprotokollet och det var närmast chockade spelare som i halvtidspausen konstaterade att resultattavlan visade 0-4.

Lidingö tog ledningen i minut sju efter att Samp tappat en av Lidingös forward vid ett instick i straffområdet. Tungt med ett mål tidigt i baken men laget fortsatte trumma på och det är ett smärre under att inte en kvittering kommer efter ett flertal fina kombinationer och nickar som susade kring borta-målisen. Istället för en kvittering så fick en Lidingö-spelare kliva upp ostörd och nicka in 0-2 i minut 38, vilket vid den tidpunkten kändes ologiskt. Tyvärr var det inte stopp där. Före domaren han blåsa för halvtid så gjorde Lidingö ytterligare två mål efter effektiva omställningar när Samp var på väg framåt.

Den andra halvleken påminde till stora delar om den första och Samp får ta med sig ett par bra och rolig delar samt en tråkig sak från halvleken. Det var bra att laget trotts resultatet från den första halvleken inte vek ner sig i den andra halvleken, utan istället gav det en chans. Tyvärr var Samp nästan lika ineffektiva i den halvleken. Rosvall visar att han fortsatt är i strålande form och ingen skugga ska falla över honom för de insläppta målen, fyra mål släpper vi in efter spelvändningar och ett på hörna. Kul att Michael ”MB” Bengtsson fick göra sitt första seriemål i Samp-tröjan! Det tråkiga som inträffade var att den annars för dagen duktige och hårt arbetande forwarden Anders Stenström fick linka av med en hårt lindad baksida lår.

Simon Eriksson blev utsedd till matchen spelare, välförtjänt efter hårt slit på vänsterbacks-platsen.