Gärdets FF
Djursholms IP
FC Sampierdarenese

Match referat

Efter ett par månaders långt speluppehåll, som för vissa i Samps trupp inneburit några bokstavliga nya hack i bältet, var det äntligen dags för det vi tycker om allra mest, kulan i luften. Av nervositet och fotbollslusta märktes dock intet i Samps omklädningsrum innan matchen. Med fem minuter till match var Floro Flores djupt försjunken i mobilen i jakt efter förlupna Pokemons, och med fyra minuter till start tyckte firma Eriksson/Weilar att det var läge att diskutera Dream Teams defence i senaste OS-matchen mot Serbien.

Men är det något gubbarna i Samp är duktiga på så är det att ställa om fokus snabbt, ett resultat av många timmars enträget nötande på utestället Lemon Bar (Citronen i folkmun). För när matchen blåstes igång var det Samp som började klart bäst, med fint rull och rejält spelövertag. Tyvärr resulterade övertaget inte i mer än några farliga fasta situationer, och istället var det Gärdet som kontrade in 0-1 efter 25 spelade minuter. Efter målet tappade Samp spelövertaget och Gärdet kom bättre in i matchen även spelmässigt. Trots det var 0-2 målet som följde inte helt rättvist. I och med underläget tappade Samp både spelet och humöret, och efter en eftersläng kastade domaren upp en salamiskiva i mediemogulen Weilars ansikte. Det var bara för Samp att tugga i sig charkuterierna och gå vidare, och resultat 0-2 stod sig till halvtid.

Till andra halvlek hade Samp ändå fina förhoppningar på att kunna vända på steken. Den stekande överklassolen som mittback Håkan haft i ansiktet hela första halvleken sken nu rakt i ögonen på Gärdets långa mittbackar, och alla visste att superinhopparen Muppetto hade mer att visa. Halvleken började också helt ok, men det var inte Samps spel som skulle bli det stora samtalsämnet. Efter 10 minuter vände (Tr)effenberg upp en sula i en närkamp, och smällen som följde kommer länge sitta kvar i spelarnas trumhinnor. Underbenet på Gärdets mittfältare Oskar gick av på mitten och full panik utbröt. Fjäll skrek med ljus målbrottsröst mot publiken efter ambulans, Floro Flores gömde sig bakom avbytarbåset och den skyldige (Tr)effenberg greppade efter halmstrån när han försökte hävda att han faktiskt siktade på bollen.

I väntan på ambulans bröts matchen i 30 minuter, och alla var nog inställda på att den skulle brytas helt, inte minst de chockade spelarna i Gärdet. Men efter att kapten Stöklund efter ett snabbt samtal till Hammarbys ungdomsavdelning förklarade för Gärdet att avbruten match betydde omspel valde de ändå att spela klart. Bra jobbat kapten! Vinnarskallen Tolga beordrade direkt full press för att utnyttja Gärdets chockade spelare.

Samp förberedde sig på att kämpa för poäng trots två man mindre på plan, men när domaren väl valde att blåsa igång hade han mitt i all uppståndelse glömt att hala upp det röda kortet. Treffenberg spelade alltså vidare, den här gången helt opressad på mittfältet efter att ha visat vad han var kapabel till. Trots en man mindre gjorde Samp ett tappert försök och tillslut lyckades mål-Olle trycka in 1-2 från snäv vinkel. Närmare än så kom tyvärr inte Samp idag, och i jakten på en kvittering lyckades Gärdet kontra in 1-3. Ett inte särskilt märkvärdigt slut på en väldigt märkvärdig match.

Tack till publik, och stort lycka till till Gärdets Oskar som för tillfället förhoppningsvis ligger i en säng på Danderyds sjukhus full av morfin. Krya på dig!